3 sundhedstips til den travle familie

I en travl hverdag, hvor der skal passes mange aktiviteter ind i en stram kalender, kan det godt blive svært at prioritere sundheden højt alle dagene. Når vi snakker sundhed, handler det både om motion og sund aftensmad, hvilket godt kan være uoverskueligt i en travl hverdag. Vi har derfor samlet 3 sundhedstips til den travle familie her.

 

Læg en madplan

En fantastisk måde, at få en sundere og mere overskuelig hverdag er ved at lægge en madplan. Når I har en madplan, er det på forhånd planlagt hvad der skal være til aftensmad, og I kan derfor undgå den stress, der kan komme om aftenen, hvis maden ikke er planlagt endnu.

Den sundhedsmæssige fordel ved at lægge en madplan, er at I ikke lige så nemt risikere at ryge i Fast Food fælden, fordi det er planlagt hvad der skal være til aftensmad. Det er en god idé, at I sammen med madplanen, ligger de opskrifter der skal bruges til maden, så det hele er klar til at blive lavet.

Hvis I sætter jeg ned i slutningen af den foregående uge og laver madplan for den kommende uge, kan I samtidig også få et overblik over hvilke aktiviteter der er i den kommende uge, og hvem der skal hvad. I kan også aftale hvem der skal lave mad hvilke dage, så der er styr på det på forhånd.

 

Køb kun dagligvarer en gang om ugen

Når I har lavet en madplan, er næste tip at nøjes med at købe dagligvarer en enkelt gang om ugen. Hvis I kun køber dagligvarer en gang om ugen, sparer i både tid men også penge.

Når vi er ude at handle i supermarkederne gør de alt, hvad de kan, for at lokke os til at købe mere end hvad der planen. De lokker fx med udstillinger af tilbudsvarer eller ”2 for ” tilbud, som ikke altid er så billigt som det ser ud til.

Hvis I nøjes med at købe dagligvarer en gang om ugen, kan I undgå at ryge i for mange af supermarkedets fælder, og på den måde spare lidt penge, samtidig med at I sparer meget tid. Ofte er tilbuddene i supermarkedet også usunde varer, som I kan undgå at komme til at købe, hvis I kun handler en gang om ugen.

I kan også overveje, at købe jeres dagligvarer online, hvis I gerne vil spare endnu mere tid på indkøbene. Du kan i dag købe alt det du skal bruge online – også dagligvarer. Hvis I vælger at købe dagligvarer online kan I samtidig også købe hvad I ellers mangler til jeres bolig som fx håndklæder eller en ny dug. På den måde kan I klare alle indkøbene på en gang og spare tid.

 

Motionér sammen på sjove måder

En god måde, at få motion ind i dagligdagen er ved at motionere sammen hele familien. Når I motionerer, er i både sammen på en god måde, og får samtidig motion ind i dagligdagen. Og som du sikkert ved, er motion vigtigt for at have en sund hverdag.

Her om efteråret kan I fx tage på cykeltur sammen og lave en lille picnic ud af det. Det kræver selvfølgelig en god varm jakke på denne årstid, for at holde varmen, men det er samtidig flot at være ude i naturen med alle de orange og rødlige farver, der er på træerne om efteråret. Hvis I mangler en god jakke kan i kigge på Termoland.dk

I kan også tage i svømmehallen, de fleste børn elsker at komme i svømmehallen med familien, og det er samtidig en god måde at få lidt motion på.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*