3 tips til at holde dig sund om vinteren

Om vinteren, kan det godt være svært at holde den samme sunde linje som om sommeren. Vi er mindre udenfor, og får derfor ikke bevæget og lige så meget som om sommeren. Samtidig er vi mere udsatte for Influenza og forkølelse. Nogle oplever derfor problemer med at holde den samme sunde linje om vinteren. Derfor har vi samlet 3 tips til hvordan du kan holde dig sund om vinteren her.

 

Brug kosttilskud

Det kan altid være en god idé at supplere kosten med forskellige kosttilskud, men specielt om vinteren, er det ekstra vigtigt. Vi anbefaler specielt to kosttilskud til om vinteren: D-vitamin og fiskeolie.

D-vitamin er vigtigt for vores immunsystem og har også meget at sige i forhold til vores energiniveau. Et af symptomerne på D-vitamin mangel er nemlig mindre energi.

Vi kan godt få D-vitamin gennem kosten, men det findes primært kun i fede fisk og æg og det kan derfor være svært at få nok D-vitamin. Vi kan dog også få D-vitamin via solen. Når huden udsættes for sollys, kan kroppen nemlig selv danne D-vitamin. Men om vinteren er der desværre ikke meget sollys at tage af, og det er derfor vigtigt at få ekstra D-vitamin om vinteren via kosttilskud.

Fiskeolie er et populært kosttilskud hos mange. Fiskeolie menes blandt andet at kunne nedsætte risikoen for forskellige sygdomme. Det er blandt andet sygdomme som demens, depression, gigt, astma, eksem kræft og diabetes. Grunden til det, er at fiskeolie indeholder mange omega-3 fedtsyrer, som vi ellers primært kun kan få gennem fede fisk.

 

Hav sunde løsninger klar, når sukkertrangen melder sig

Når sukkertrangen melder sig ud på eftermiddagen, kan mange godt have tendens til at spise nogle lidt usunde snacks, som ikke er gode, hvis du gerne vil have en sund livsstil. Men hvis du sørger for at have nogle sunde løsninger klar, når sukkertrangen melder sig, er du godt på vej til en sund vinter.

Du kan fx købe proteinbarer, der er et sundt alternativ til de klassiske chokoladebarer. Et eksempel på en proteinbar, som er meget populær er quest bar. Quest bar kan fås i mange forskellige varianter, og er perfekte alternativer til, når du har lyst til noget sødt.

 

Forebyg Influenza og forkølelse

Om vinteren, bliver mange ramt af forkølelse og Influenza. Det kan godt tage meget af energi, hvis du går rundt med en næste der løber og samtidig hoster hele tiden. Det kan derfor være en fordel, hvis du prøver at forebygge sygdommene.

Det kan du fx gøre ved at sørge for at vaske hænde ofte. Både forkølelse og Influenza er sygdomme der smitter fra person til person og ved at vaske hænder en ekstra gang, kan du derfor forebygge at blive ramt af virusserne.

Du kan også overveje at få en vaccination mod Influenza, hvis du ofte bliver ramt. Du kan få vaccinationer mod Influenza mange steder, blandt andet på nogle apoteker.

 

Få frisk luft

Selvom det er koldt om vinteren, er det vigtigt for sundheden at få frisk luft. Når du er udenfor bliver du både gladere og sundere, end hvis du kun opholder dig indenfor. Der skal selvfølgelig være plads til hyggedage indenfor om vinteren, men det er også vigtigt, at bruge tid udenfor.

En perfekt måde at bruge tid udenfor, er ved at tage på gåture engang i mellem. Når du er ude at gå får du både motion og frisk luft, og det er derfor perfekt for at komme igennem vinteren, på en sund måde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*