Bliv bedre tilpas på arbejdet

Mange oplever problemer med smerter på arbejdet, når de sidder hele dagen i den samme position foran computeren. I dag kræver mange jobs nemlig, at du sidder en hel dag foran din computer, men desværre sidder du i en stilling, som kræver mange gentagne bevægelser. Det kan eksempelvis dreje sig om de gentagne bevægelser i fingre og håndled, når du betjener din mus. Disse bevægelser kan over tid udvikle sig til museskader og i værste tilfælde gigt i hænderne, men det kan heldigvis afhjælpes ved at have den helt rigtige mus.

Derfor bør du i høj grad overveje at skifte din nuværende mus ud med en ergonomisk mus, som kan forebygge skader og ømhed på arbejdet. Fordelen ved en sådan mus er, at den er designet således, at din hånd har en mere naturlig position, som er mindre anstrengende og dermed letter de gentagne bevægelser.

 

Vælg en ergonomisk mus

Ved at skifte din mus ud vil du altså gøre dig selv en tjeneste, fordi det vil lette dit arbejde på længere sigt, således at du bliver mindre tilbøjelig til at pådrage dig museskader. Desuden vil du føle dig mere komfortabel på din arbejdsplads, hvilket bidrager til, at din produktivitet på arbejdet formenligt vil blive forøget.

Musene, som giver en bedre ergonomi, findes i mange varianter, og hvis du kunne tænke dig at undersøge de mange muligheder, kan du finde et stort udvalg på Atea.dk. En af de mere populære typer af design er musen, som er designet efter et håndaftryk, således at hånden holdes lige, mens knapperne sidder på højre side af musen. En anden variant er en rollermouse, hvor musen er en rullestang, som placeres midt for kroppen i forlængelse med tastaturet, hvilket giver en central siddestilling og forhindrer hyppige skift mellem tastatur og mus. Et alternativ til en rollermouse kan også være en trackball-mus eller en trådløs trackpad, som kan give samme centrale position.

 

Husk stadig at holde pauser

Selvom du benytter dig af en mere ergonomisk mus, er det dog alligevel vigtigt at holde pauser fra computerarbejdet i løbet af dagen. Du skal nemlig huske på, at det ergonomiske computerudstyr blot reducerer risikoen for skader og ikke er fuldstændigt forebyggende. Til aflastning findes der blandt andet mange gode og nemme øvelser, som du kan udføre for at give din krop et afbræk fra computerarbejdet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*