Brug løbebåndet til at komme de overflødige kilo til livs 

løbebånd

Hvis du har fået lidt ekstra på sidebenene, så er løbebåndet en god ven, som kan hjælpe dig af med de overflødige kilo igen. Løbebåndet henvender sig til alle – uanset hvor god eller dårlig form du er i. Løbebåndet har den fordel, at det kan bruges, lige meget hvor slemt vejret arter sig udenfor. Med et løbebånd har du også hele tiden muligheden for at ændre og udvide dit program. Du er derfor ikke bundet af, at du har valgt en bestemt maskine og derfor ikke kan variere træningen. Du kan alt fra at gå ture i et roligt tempo til at intervaltræne op ad de hårdeste bakker. Derfor kan du også variere træningen, så du ikke hele tiden belaster de samme områder i kroppen.

Fordele ved gang og løb

Når du begynder at gå eller løbe, så er der jo alle de åbenlyse fordele, som at din kondition bliver forbedret, at du kan tabe nogle kilo, at du får fysisk og psykisk velvære og at du træner dine muskler, så de bliver flotte og smidige. Men udover det så nedsættes risikoen også for at få forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, diabetes og hjertesygdomme. Det styrker desuden knoglerne og hjælper derfor også til at modvirke knogleskørhed. Jo mere du løber eller går, jo større bliver dine sundhedsmæssige fordele.

De sundhedsmæssige fordele forbedres mest, hvis du holder dig til gang, men hvis du har et ønske om at komme i bedre form eller at forbrænde flere kalorier, så bør du også løbe. En god måde kan være at kombinere de to – specielt hvis du er nybegynder. Så kan du lave et intervalprogram, hvor du skifter mellem gang og løb. Hvis du får ondt i et knæ eller andre steder, så bør du også tage en periode primært med gang. Løb og gang er også med til at regulere blodsukkeret til et passende niveau, og det kan have gavnlige effekter på at mindste stresssymptomer.

Køb dit eget løbebånd og træn hjemme

Hvis du ikke orker de mange ture til motionscenteret, så kan du overveje, om du i stedet bør anskaffe dig dit eget løbebånd. De starter i priser nede fra få tusinde kroner, og hvis du ikke træner meget intensivt mange timer om dagen, så behøver du ikke en af de meget dyre modeller. Beløbet kan hurtigt tjenes hjem igen på det, som du sparer på fitnesscenteret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*