Cykel dig til et sundere liv

Ønsker du at leve et sundere liv, hvor du dagligt dyrker motion og får sved på panden, så find cyklen frem. Du kan nemt gøre hverdagen mere aktiv ved at vælge de gode valg for dig og din krop. Definitionen af et sundere liv kan variere fra person til person, men vigtigst af alt er, at man må tage nogle aktive valg, som sikrer, at man holder hjertet i gang og får blod pumpet rundt i årerne. Sammen med Cyclingshop har vi udarbejdet denne artikel, der kan lede dig på vej til en sundere livsstil.   

Øg koncentrationsevnen – arbejd bedre

Cykler du på arbejde? Måske kan det at cykle på arbejde være din måde at få dagens motion på. Sørg for, at du cykler stærkt og presser dig selv, så du er forpustet og ikke ville kunne snakke. Selvom man får sved på pande og krop, kan det være det hele værd. Koncentrationsevnen øges, livsstilssygdomme forebygges, og du har generelt et bedre fysisk udgangspunkt, end hvis du havde taget bussen. På Cyclingshop finder du godt udstyr, der kan forbedre din cykeltur.

Sæt tid af til at køle af

Et godt tip til dig, der ikke har lyst til at have det varmt på kontoret de første 30 minutter efter cykelturen, er at sætte sig udenfor, umiddelbart efter man ankommer.

Beregn gerne 10 minutter ekstra til turen, så du har tid til det, og brug de 10 minutter på at fylde en flaske med koldt vand og køle af i den friske luft. Efter de 10 minutter vil sveden være forsvundet, og du har ikke længere den klamme følelse, som sveden kan give.

Forebyg livsstilssygdomme på cyklen

Det er bevist, at 20-30 minutters intensiv gang eller cykling om dagen kan minimere risikoen for livsstilssygdomme. Det er vigtigt, at denne motion er regelmæssig, hvilket eventuelt ville være mere end halvdelen af ugedagene. Det er klart, at det ikke kun er den fysiske aktivitet, som har indflydelse på din sundhed. Vil du gerne forebygge livsstilssygdomme – og er du måske arveligt belastet – så er det ekstra vigtigt, at du tager alle de nødvendige forbehold.

Sørg for at:

  • Spise sundt
  • Spise grøntsager
  • Motionere
  • Stoppe med at ryge (hvis du ryger)

Der er ikke så meget andet at gøre end at svinge kroppen op på jernhesten – eller rugbrødsmaskinen – og komme af sted. Vi ønsker dig en god tur.

Hvis vil læse mere om hvordan motion kan forebygge sygdomme, kan du se mere her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*