Derfor skal du droppe kød

Overvejer du også at lægge kød på hylden? Mange dansker vælger at blive vegetar eller veganer, og det er der også god grund til. Er du stadig skeptisk over at undvære kød, så kan du i denne artikel finde en række gode råd til, hvorfor du skal droppe kød og hvilke overvejelser, som man skal gøre sig i forbindelse med det.

Hvad er forskellen på en vegetar og på en veganer?

Meget kort, så er en vegetar en person som ikke spiser kød. En veganer er derimod en person, som hverken spiser æg eller mælkeprodukter. Ydermere holder en veganer sig fra ting, som er produceret af dyr (animalske produkter) som for eksempel lædervarer og honning.

En ny kost

Jorden blev ikke skabt på én dag, og det er også naivt at tro, at man kan vænne sig fra kød fra én dag til en anden. Hvis du ønsker at blive vegetar eller veganer, så start ud med at holde en kødfri dag om ugen og så gradvist øge antallet af kødløse dage. På den måde vænner din krop sig også bedre til, at den ikke lige pludselig får kød. Det samme gælder, hvis du ønsker at blive veganer. En veganer er som tidligere nævnt en person, som følger en mere ekstrem kostplan, og der er ligeledes derfor, at man først starter ud med at blive vegetar og derefter gradvist spiser mere og mere vegansk mad. At omlægge sin kost til kun at spise vegansk eller vegetarisk er altså en længere proces, som følger en udvikling, som der sker over tid.

 

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved de fleste ting, og at omlægge sin kost til at spise vegansk eller vegetarisk, er ingen undtagelse.

Undersøgelser viser, at veganer og vegetarer er bedre til at spis mere fiberholdigt mad. Desuden er de bedre til at undgå sukker, trans-fedt, salt og mættet fedt, som der især er at finde i forarbejdet mad.

En ulempe ved at spise vegansk og vegetarisk er, at de ikke får nok vitaminer gennem deres kos. Her er det især vitamin A og B12, som mangler. B12 findes kun i animalske kilder, og derfor krævet det, at man tager kosttilskud. Pharma Nord laver en lang række af kosttilskud, som er nødvendig at indtage, hvis man ønsker en optimal sundhed, når man spiser vegansk eller vegetarisk. Hvis man ikke ønsker at indtage kosttilskud, er der visse teer, som er fulde af vitaminer. Så sørg for at køb en god elkedel og drik som minimum 2 kopper te om dagen.

 

Miljøvenligt og dyrevelfærd

Mange mennesker vælger at lade være med at spise kød, da dette er bedre for miljøet. Hvis man fokuserer på fødevarers CO2-udledning, kan man se, at mejeriprodukter samt kød er de helt store miljøsyndere. Desuden er kød meget ressourcekrævende og CO2-tung, da der skal bruges meget vand til at producere kød, samt pesticider til markerne, hvor dyrene spiser. Udover miljøaspektet er der ligeledes mange, som tænker på dyrevelfærden, når du fravælger kød. Det etiske aspekt af at dræbe dyr for at spise dem, er der mange som vægter højt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*