Det er ikke for sent – Start din løbetræning i dag..

Et par gode løbesko, en løbemakker og en rask beslutning. Mere skal der ikke til, før du kan kalde dig selv motionsløber. Vent til gengæld med at investere i det store udstyr til du er sikker på, at løb er noget for dig.

Motionsløb er en god form for motion for dig, der måske har svært ved at sætte tid af til en fast træningsaften i fodboldklubben. Det er netop en af de mange fordele ved løb som motionsform. Du kan gøre det hvor som helst, hvornår det passer dig og med hvem det passer dig.

Det kræver ikke det store udstyr for at komme i gang. Invester i et par fornuftige løbesko, find din gamle træningsdragt og du er klar. Et par fornuftige løbesko kan du finde i sportsforretningerne i mange prisklasser. Hvis du er begynder kan du sagtens starte med et par sko til omkring 500 kroner. Snak med dem i sportsforretningerne om dit behov og hvad du har tænkt dig med din løbemotion. Så vil de helt sikkert hjælpe dig. Hold i øvrigt øje med udsalgene. Du kan ofte være heldig at finde et par virkeligt gode sko til halv pris, hvis det er sidste års model.

Som sagt vil din gamle træningsdragt fungere fint som løbetøj – men hvis du bliver glad for at løbe, kunne du overveje at købe noget tøj, der er lavet til at løbe. Igen har sportsforretningerne men også supermarkederne kæmpe sortiment af løbedragter, løbetights, pandebånd, refleksovertrækstrøjer, svedtransporterende undertøj osv. Det er selvfølgelig lækkert at have noget lækkert udstyr, men vent med at købe dig fattig, til du finder ud af, om løb er noget for dig.

Hvor langt skal jeg løbe?

Nu er du så ved at være klar til at komme ud på landevejen – eller skovstien, eller hvor du nu har mulighed for at løbe. Hvis du ikke er i form og aldrig har løbet før, bør du starte forsigtigt ud. Lad vær med at tro, du kan starte med 10 km og i øvrigt følge med de garvede motionsløbere i skoven. Den eneste du snyder, er dig selv. Læg ud med en lille tur på max 3 km. Start i dit eget tempo og lad dig ikke gå på af, du bliver overhalet af alle andre. Det fede ved løb er jo netop, du kan gøre det i det tempo, der passer netop dig. Tempoet og længere distancer skal nok komme, når du kommer i bedre form.

Vær ikke bange for at gå i stå. Hvis du får brug for det så gå lidt eller sæt farten lidt ned. Så kan du altid begynde at løbe igen, når du har fået pusten tilbage. Prøv at lægge planer for, hvor ofte du kunne tænke dig at løbe. Sæt dig evt. søndag aften med din kalender og forsøg at plotte ind, hvilke dage du skal have snøret skoene og ud i det blå. Hvis du har noteret det i kalenderen er det nemmere at få til at passe. Og så har du det på skrift, så du har noget at holde dig selv op på. Hvis du har mulighed for det, kan det være en god ide at løbe med andre. Det er ikke altid, man har pusten til at tale sammen – men det er godt at have en til at trække sig af sted, hvis motivationen skulle mangle en enkelt dag.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*