Dette betyder det, hvis du skal have en tandkrone

Tandlæge smil

Skal du snart til tandlægen? Frygter du en smule, hvad de vil sige til dig? Fordi du ikke er helt sikker på, hvad det de siger betyder? Det skal du slet ikke være ked af. Det kan være svært at forstå, hvad det hele du får at vide hos tandlægen betyder. Hvis du er i tvivl om, hvad det betyder, hvis din tandlæge begynder at snakke om tandkroner, så kan du læse med herunder, og så kan du finde ud af, hvad det egentligt betyder. Du kan også læse om, hvordan du bedst muligt kommer igennem dit tandlægebesøg.

Det skal du vide om tandkroner

En tandkrone er egentlig et meget simpelt begreb at forstå. Det betyder blot, at hvis du har en tand, der er porøs eller ødelagt, så laver tandlægen den ved hjælp af tandrestaurering. Det betyder, at han eller hun putter noget udenpå, så tanden faktisk kommer til at ligne en helt ny tand. Det bliver lavet med noget meget stærkt materiale, så du vil stort set ikke lægge mærke til eller tænke over, at hele tanden ikke er din rigtige tand. Grunden til at tandlægen vælger at lave en tandkrone på dig, hvis din tand er ødelagt er simpelthen, at han eller hun prøver at få det af tanden, der er tilbage til at overleve. Så selvom det kan blive dyrt og muligvis en halv-ubehagelig omgang, så vil det uden megen tvivl være det hele værd. Hvis det ikke bliver gjort kan du få utrolig ondt, og du kan slet ikke sikre din tands overlevelse.

Tandlægen laver en tandkrone på dig, hvis din tand er ødelagt eller hvis du eksempelvis har store gamle sølvfyldninger eller har fået lavet en rodbehandling i en kindtand. Den rodbehandlede kindtand vil være lidt ekstra skrøbelig og porøs, og derfor er det rigtig vigtigt at få lavet en tandkrone bagefter. Tandkroner bliver lavet med stor ynde, og de er ikke farlige, de kan tværtimod hjælpe dig til at få en smukt og sundt tandsæt.

Sådan kommer du bedst muligt igennem dit tandlægebesøg

Hvis du er en af dem, der frygter tandlægen lidt mere end hvad godt er, så skal du sørge for at trække vejret. Prøv at lade være med at tænke over det, inden du skal derind, og så prøv at trække vejret dybt inden du skal ind til tandlægen. Fortæl desuden han eller hun, at du frygter besøget.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*