Drik dig sund med økologisk te

te

Sommeren er ved at være forbi. Snart bliver det efterår. Det betyder koldere og mørkere aftener og morgener. En kop dampende varm te er perfekt til at klare sig igennem denne mørke tid. Du får varmen og mulighed for at samle tankerne et øjeblik. Også i den mørke tid kan det være svært at finde tid til sig selv. En kop te om morgenen, i løbet af dagen eller om aftenen kan blive dit lille pusterum i hverdagen. Vælger du en økologisk te, gør du samtidig noget godt for din krop. Te er nemlig rig på vitaminer og andet godt for din krop. Derudover kan det styrke dit stofskifte og hjælpe dig mod infektioner. Her får du tre tips til at styrke din sundhed med økologisk te.

Te og sundhed

Mange af os er afhængige af kaffe. Nogle kan ligefrem have svært ved at komme i gang om morgenen uden den første kop. Det bliver hurtigt til mange kopper kaffe i løbet af en dag. Har du lyst til at skære lidt ned på dit kaffeforbrug, kan du prøve at skifte kaffen ud med te. En kop grøn økologisk te kan ligesom kaffe give din en frisk fornemmelse. På samme måde kan din eftermiddagskaffe byttes ud med en kop økologisk rooibos-te. Te indeholder mange forskellige vitaminer og zink. Ligesom den også indeholder såkaldte flavonoider, der virker som antioxidanter i kroppen. Det hjælper din krop med at bekæmpe inflammationer og tilfører den vigtige næringsstoffer. I den økologisk te er du desuden fri for giftstoffer og rester af sprøjtemiddel. På den måde får du det optimale ud af drikkens mange gode kvaliteter.

Chaplon te giver dig den bedste økologiske te. Du kan se udvalget af Chaplon te her.

Gå på opdagelse i de mange forskellige tesorter

Har du prøvet at stå undrende ned i supermarkedet over for de mange forskellige tesorter? Te er nemlig ikke bare te. Ordet dækker over mange forskellige typer af sorter. De mest almindelige er grøn, hvid, rooibos og sort te. De forskellige sorter dækker i nogen tilfælde over forskellige behandlingsmetoder. Sort te får sin karakteristiske farve ved at blive tørret og ristet. Grøn te kommer fra samme sort, men behandles på en anden måde. Rooisbos-te dækker til gengæld over en helt anden sort. Den kommer fra nålebuske, og smagen er ofte mere sød end både grøn og sort te. For at variere smagen og duftene kan du også prøve forskellige urter. Mynte skulle efter sigende kunne hjælpe mod kvalme, mens brændnælde kan hjælpe mod eksem. Kamille er desuden kendt for at have en beroligende effekt og er sammen med lidt honnig ekstra gavnlig.

Kog dit tevand til den rigtige temperatur

Det er vigtigt at tilberede din økologiske te korrekt. De forskellige sorter skal nemlig ikke have samme temperatur. Koger du vandet for meget, får du en bitter smag. Den sundhedsmæssige effekt bliver også mindre. Især ved grøn te skal du huske ikke at koge vandet mere end 80-85 grader. Også vandet til hvid te skal ikke koges mere end 80-85 grader. Rooibos-te derimod skal koges ved 100 grader.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*