Drik din kaffe sort – eller med lidt mælk.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at kaffe er sundt. Selvom det indeholder koffein, er det i så begrænsede mængder, da man skal drikke rigtig mange kopper om dagen, før det udgør et problem. Til gengæld er der lavet masser af undersøgelser, der viser at 3-5 kopper kaffe om dagen er rigtig godt for kroppen. Et stort amerikanske studie viste sidste år sågar at kaffe muligvis kan forlænge dit liv ved at bekæmpe risikoen for hjertekarsygdomme, diabetes og kræft. Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at få både sin morgen, formiddag og eftermiddagskaffe – og også gerne lidt imellem. Det kan dog være en dårlig ide, at drikke for meget kaffe efter sin aftensmad i forhold til søvn.

Stor forskel på kaffe

Det er dog bestemt ikke ligegyldigt hvilken form for kaffe du drikker. For mange af de klassiske “café kaffer” har ikke meget med kaffe at gøre, og er ofte langt mere sukker og mælk med høj fedtprocent, end det egentlig er kaffe. Drikker du eksempelvis 5 almindelige kopper cafe latte om dagen, så indtager du over 1000 kalorier, er mere end halvdelen af alle de kalorier, du bør få om dagen. Der er nok ikke mange, der køber 5 caffe latte om dagen, da det hurtigt ville ruinere de fleste, men det er så en anden sag. Der findes også typer som caramel latte, Frapino coffee espresso og mange andre obskure former for kaffe, der dog nærmere bør klassificeres som desserter. Til sammenligning så indeholder en god kop sort kaffe lige godt nul kalorier, og putter man lidt skummetmælk i, kommer man måske op på 20-30 kalorier.

Så skal du drikke kaffe med bedst muligt sundhedsmæssigt samvittighed, så skal den drikkes sort, eller med en lille smule mælk.

Lav en sund latte

Hvis du nu hører til dem, der godt kan lide en caffe latte eller lignende, og ikke bryder sig meget om almindelig kaffe. Du skal naturligvis ikke snydes, og det kan faktisk godt lade sig gøre, at lave en rimelig sund og fremragende en af slagsen hjemme. Langt de letteste er at købe en espressomaskine (find et stort udvalg her), hvor der også er en mælkeskummer på. Brug kun skummetmælk og tilsæt ikke noget sukker, så har du en caffe latte, der indeholder max 50 kalorier.

Har du ikke en espressomaskine, kan du med fordel bruge nescafé, som du laver god stærk, hertil koger du så en tilsvarende mængde skummetmælk, som du pisker sammen med kaffen. Så har du hurtigt en super lækker latte, der også blot indeholder omkring 50-60 kalorier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*