Du spiser ikke nok fisk

Vi kender dig naturligvis ikke, men vi kan alligevel med rimelig stor sikkerhed sige, at du ikke spiser nok fisk. Det er der nemlig meget få danskere der gør. Tidligere har anbefalingen heddet, at man skulle spise fisk en gang om ugen. Det er der mange, der ikke lige får gjort, derfor hjælper det ikke på det, at den reelle anbefaling rent faktisk hedder fed fisk minimum to gange om ugen.

At man skal spise fed fisk betyder naturligvis ikke, at man nødvendigvis skal spise fisk til aftensmad to gange ugentligt. Det kan også sagtens komme gennem tun, makrel og lignende, som man spiser i forbindelse med frokost. Det vigtigste er blot, at du sørger for at spise fisk to gange om ugen.

Derfor er fisk så vigtigt for din sundhed

En af grundene til at fiske er sundt, er på grund af det høje indhold af Omega-3 fedtsyrer, der blandt andet er godt for hjerte-kredsløb, hjerne og led. Det er der specielt ved Omega-3 fedtsyrer, er at det er noget kroppen skal have tilført ude fra, og ikke selv kan danne. Det er altså noget, man er nødt til at tilføre gennem kosten på den ene eller anden måde. Den bedste bedste er som nævnt ved at spise fed fisk, men det er naturligvis også muligt gennem kosttilskud. Der findes mange produkter på markedet, blandt dem er eksempelvis mærket Eye Q, der blandt andet kan købes her.

Når man får nok Omega-3 fedtsyrer er dette med til at stabilisere hjerterytmen, give et lavere blodtryk og virker anti-flamatorisk, der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at sørge for at få rigeligt af det. Du kan læse en test af fiskeolier og hvilke der er de bedste her.

Drop fisk fra opdræt

Den bedste kilde er som nævnt fra fed fisk, men det er ikke helt ligegyldigt hvilken slags fisk. Det er eksempelvis et lavere indhold af Omega-3 i fisk der er opdrættet, end i fisk der har været vildtlevende.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*