En fodboldefterskole

Bevægelse er vigtigt i alle livets faser. Og ikke blot hjælper jævnlig motion at holde vægten i skak, samtidig med at sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk holdes på afstand, men motion giver også større mental overskud og velvære. Der er mange fordele ved at være aktiv, og vil du gerne give dit barn et godt udgangspunkt for et aktivt liv, kan du overveje at bringe et ophold på en idrætsefterskole på banen.

 

Et ophold på en efterskole er en oplevelse for livet

Der findes forskellige idrætsefterskoler rundt omkring i landet, hvor man som elev kan få lov at dyrke sin favoritsport gennem et helt efterskoleår. Nogle skoler specialiserer sig i bestemte sportsområder, mens andre tilbyder forskellige linjer med fokus på forskellige sportsgrene. Er dit barn særligt glad for fodbold, er det derfor oplagt at vælge en fodboldefterskole. Et eksempel på en fodboldefterskole er Lægården, som ligger i Holstebro.

 

Sådan kunne livet på en fodboldefterskole se ud

Lægården er en idrætsefterskole med fem forskellige sportslinjer, hvoraf fodboldlinjen er en af dem. Som elev på Lægården kommer man helt i dybden med fodbold, fordi man kommer til at spille året rundt. Efterskolen råder over indendørs såvel som udendørs faciliteter. Derfor er dårligt vejr ikke nogen hindring for træningen.

Som elev på fodboldlinjen bliver der også taget hånd om dit udviklingsbehov, så du altid har en personlig plan for dit forløb. Man kommer derfor aldrig til at nå et punkt, hvor man føler, at det ikke var det, man skrev sig op til.

Men det helt særlige ved Lægårdens fodboldlinje er, at man får træning af uddannede trænere, som alle sammen har erfaring fra 1. division. Denne træning skal man selvfølgelig teste af mod andre, så derfor kommer man også til at deltage i turneringer og ligaer mod andre skoler.

 

Dit barn udvikler mere end sine spillerevner

Der er ingen tvivl om, at som elev på en fodboldefterskole kommer til at opleve fede tider, især hvis man i forvejen er glad for fodbold. Men der er også andre fordele ved at sende dit unge menneske på efterskole.

På en efterskole lærer man nemlig at stå på egne ben, og for mange unge mennesker er efterskoleopholdet den første gang, de er væk fra deres forældre i en længere periode. Selv om det selvfølgelig kan være hårdt i begyndelsen, hvor man måske både har hjemve og føler sig overvældet af de mange nye indtryk, så vil man eventuelt falde til og finde den daglige rytme på efterskolen.

Nu hvor der ingen far og mor er til at sørge for, at man kommer igennem dagen, så lærer man at tage vare på sig. Man lærer at være ansvarlig ikke blot overfor sig selv men også overfor sine lærer og medstuderende. Det er vigtige og gode erfaringer, som man kan tage videre med i livet efter efterskolen.

På en fodboldefterskole kommer man også til at møde mange nye mennesker med samme interesse som en selv. Og fordi man er tæt på hinanden på en efterskole, kan man ikke undgå at knytte stærke bånd til sine nye kammerater. Man lærer derfor også at skabe nye relationer og begå sig blandt nye mennesker, og det er ligeledes evner, som brugbare senere hen i livet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*