Få et sundt liv uden diæt

Mange mennesker kender ordet diæt. Endnu flere mennesker har prøvet at fuldføre en diæt for at tabe sig. Det der oftest sker desværre, er at når man er færdig med sin diæt begynder man stille, men sikkert at tage på igen og derfor aldrig rigtigt kommer ned på den vægt man gerne vil have. Dette er der en grund til og det er ikke fordi man er dum eller noget andet at dette sker, det er simpelthen fordi en diæt i de fleste tilfælde ikke er en særligt god idé.

Hvorfor ikke diæt?

En diæt er oftest en ting der foregår over enten en til flere måneder eller i kortere perioder. I denne periode spiser man meget sundt og spiser måske slet ingen sukker, og skære ned på alt det man godt kan lide at spise. Nogle gange er en diæt også at man næsten stopper helt med at spise i en uge og så har man tabt sig nogle kilo derefter. Hvorfor er dette ikke en god idé? Det er simpelthen fordi når man har afsluttet sin diæt savner man alt det man ikke spiste så meget, at man kommer til at spise der flere gange end man gjorde før. Man gør det måske i mindre portioner, men flere gange så man ikke selv lægger mærke til det. Ellers er man bare så sulten at man helt glemmer ikke at overspise.

Så der er ingen måder at blive slank på eller hvad?

Det bedste du kan gøre for din krop hvis du gerne vil tabe dig, er at lave en livsstilsændring. Dette kan godt lyde meget voldsomt og ikke spor nemt, men hvis man gør det i små steps, er det ikke særligt svært. At spise sundere og tillade sig selv at spise lidt usundt en gang imellem er en rigtig god idé. På denne måde bliver du ikke træt af at spise sundt, og du kommer ikke rigtigt til at savne alle de usunde ting på samme måde, da du jo giver dig selv lov til at spise det en gang imellem. Herefter kan du få gang i din badevægt og se den store forskel, men lad dig ikke snyde. Ikke alle badevægte er lige præcise og vil nogle gange mislede dig. Derfor er det en god idé at kigge på en badevægt test, så du kan finde de gode badevægte der faktisk viser hvad du vejer, sådan du kan få et godt indblik i hvordan du klarer dig.