Få det bedre med dig selv – og undgå stress

Mange oplever at gå ned med stress. Hverdagen ræser derudad og det er svært at følge med. Man har mange ting man skal nå og så mange ting man også gerne vil. Travlhed kan ende i dårlige vaner og derfor kan man ende med at få det dårligt med sig selv. Hvis man har det dårligt med sig selv, er man også mere sårbar overfor stress. Men dette kan eventuelt undgås, hvis du får det bedre med dig selv.

 

Travl hverdag

De fleste af os har en travl hverdag. Der er mange ting der skal nås. Arbejdet skal passes, børnene skal hentes og bringes, aftalerne skal holdes og så videre. Det travle skema kan hurtigt resultere i, at man tyr til nemme løsninger. Det vil sige at man måske ikke får passet sin træning, man spiser ikke fantastisk sundt, fordi man køber noget nemt eller noget frysemad. Det kommer til at betyde at ens selvtillid måske daler lidt, når man pludselig ikke ser ud som man plejer, eller som man gerne vil. Dette kan også gøre en mere sårbar overfor andre psykiske ting såsom stress. Så hvis du generelt får det dårligere med dig selv, og gerne vil nå en masse men ikke føler du kan, kan det føre til at du får stress. Der er dog en vej udenom dette. Den vej hedder prioritering og viljestyrke.

 

Spis sundt

En ting man kan gøre for at få det bedre med sig selv, det er at spise sundt. Eller i hvert fald at forsøge at spise sundere. Dette gør en gladere af flere grunde. Det gør dig gladere, fordi du kommer til at føle, at du gør en indsats og at du rent faktisk gør noget aktivt og opnår noget ved at lægge en sund madplan og holde sig til den. Derudover kan det gøre dig glad rent kemisk. Det kan det fordi sund og god mad, også vil påvirke dit generelle velvære rent fysisk. Du vil følge dig friskere og lettere og dermed blive gladere. Der er mange, der tror, at det er dyrt og tidskrævende at spise sundt, men dette er ikke nødvendigvis rigtigt. Man kan sagtens købe sunde råvarer til gode priser og tilberede det på forholdsvist kort tid. Smæk noget kyllingebryst i ovnen. Det kræver intet fedtstof og det kan stå at passe sig selv, mens du klarer noget andet. Snit nogle grøntsager og kog noget spinatpasta. Så har du tilberedt et sundt måltid nemt, hurtigt og billigt.

Bevægelse gør godt

Det er sundt at motionere. Det er vi alle klar over efterhånden. Det er ikke bare sundt for kroppen, det er også sundt for sindet. Det kan dog nogle gange være svært at motivere sig selv til at komme afsted. Efter en lang arbejdsdag, vil man bare gerne hjem og slappe af. Her kan man dog pakke en træningstaske og tage den med på arbejde. Dette vil motivere dig til at tage direkte fra arbejde op i træningscenteret. Hvis man ikke gør dette, kommer sofaen til at hive for meget i en, hvis man skal hjem og pakke taske efter arbejde, inden man kan tage i fitness. Men skab tid til dette og hold fast. For det gør noget godt for dig, både fysisk og psykisk. Det er vigtigt at have det godt med sig selv, så hvis man har træningen på plads, men ikke kan komme af med den ene irriterende delle på maven, kan man undersøge alternative muligheder som for eksempel at få foretaget fedtfrysning.

Psykisk velvære er lige så vigtigt

Dit psykiske helbred er lige så vigtigt som din krops helbred. Hvis du i forvejen går og har det dårligt, eller oplever problemstillinger som du ikke kan tænke dig ud af selv, kan det være en idé at tale med nogle om det. Tal eventuelt med nogle professionelle om tingene. Det er nemlig muligt at få for eksempel stressbehandling, og det er derfor vigtigt at man griber chancen hvis man har den. For det psykiske helbred skal holde lige så længe som vores krop skal. Så du må ikke være bange for at åbne op for dine problemer, for dette kan være din redning.