Får du vitaminer nok i din kost?

Vi ved alle, at en sund og varieret kost er vigtig. At leve sundt giver velvære, energi og en stærk krop, men i en travl hverdag kan det være svært holde den helt sunde linje og nå at få alle de vitaminer, som kroppen har brug for. Det kræver både tid og energi at lave mad, der sørger for, at du får den rigtige mængde næringsstoffer. Heldigvis findes der masser af løsninger, der kan hjælpe dig godt på vej. Èn af dem er helsekost.

Hvad er helsekost?

Ordet helsekost er en samlebetegnelse for en række fødevarer af naturlig karakter. Produkterne indeholder ikke tilsætningsstoffer og er for det meste specialfremstillede for at undgå rester af pesticider og handelsgødning. Eksempler på helsekost er gryn, biodynamiske grøntsager og vegetabilske erstatninger for animalske produkter.

En form for helsekost, der for alvor er blevet populær over de seneste år, er kosttilskud – og det er ikke uden grund. Det kan være svært at indtage den tilstrækkelige mængde næringsstoffer, så kosttilskud er et godt supplement i hverdagen. Der findes mange forskellige typer af kosttilskud alt efter, hvad netop din krop har brug for. Blandt de mest populære er for eksempel magnesium, der bidrager til vedligeholdelsen af knogler og tænder.

Hvor kan jeg købe helsekost?

Helsekost forhandles typisk i specialforretninger, men kan også findes i sektioner af bestemte supermarkeder. Hvis hverdagen er travl, kan det være en fordel at handle helsekost på internettet. Så kan du handle, når det passer dig, og du har god tid til at læse om de mange produkter.

Husk vitaminerne

Udover at man skal huske på kosten og eventuelt kosttilskud, så også vigtigt at huske på vitaminerne. Hvis man spiser meget sundt og varieret, så får man i de fleste tilfælde vitaminer nok. Der er dog også nogen, der kan være lidt svære at få fyldt depoterne op af. En af de ting som kroppen har godt af, men som er svære at finde i kost er glucosamin. Dette kan man med fordel tage i pilleform, hvis man vil have en krop der er korrekt vitamineret.

Det behøver ikke være dyrt og besværligt

I forbindelse med helsekost bliver to ulemper typisk nævnt: det er dyrt og det er besværligt. Disse ulemper behøver nødvendigvis ikke at være sande. Hvis du tager dig tid, kan du sagtens finde helsekost til budgetvenlige priser. Hold øje med tilbud og andre rabatter og handl stort ind, når dine yndlingsprodukter er på tilbud. Helsekost kan være besværligt at bruge tid på, men det behøver det ikke være! Det er praktisk at handle dem på nettet, og hvis du for eksempel sætter ind med kosttilskud, er disse nemme at inkorporere i din kost.