Gode råd til restitution efter din træning

Hvis du har lagt mærke til, at du ofte bliver meget øm efter dine træningspas, så er det måske, fordi du ikke gør de rigtige ting for at restituere. Der findes nogle få gode råd, som måske kan øge din restitution og dermed gøre din træning endnu mere effektiv. Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Mange undrer sig over, hvorfor de ikke restituerer bedre efter træningen. Før vi kommer til de få ændringer, som ofte kan gøre en stor forskel, så er det vigtigt at nævne, at ro er vigtigt. Derfor kan det sagtens være en fordel at have nogle interesser, som er meget stillesiddende, fordi det sikrer dig den fornødne ro. Det kan eksempelvis være gennem online spil, hvor du sidder foran din mobil eller tablet og spiller. Hos freespins-online.dk kan du eksempelvis få masser af gode bonusser, når du opretter en konto, og på den måde kommer du godt i gang. Dette er i den grad en god og afslappende beskæftigelse, som kan hjælpe din krop med at falde til ro efter eksempelvis en hård træning.

Søvn  

Søvn og kost er de to overordnede og vigtigste ting, når man skal restituere. Vi starter med søvnen, som selvsagt er afgørende for, at man faktisk er tilpas i kroppen. Når du træner meget, presser du også din krop rigtig meget. Det betyder, at den har brug for hvile – også gennem fuldkommen hvile med søvn. Når du sover, bygger du nemlig kroppen op igen, og den bliver i stand til at præstere igen og igen.

Man kan sagtens undvære en fuld nattesøvn en gang imellem, men når det sker for ofte, er det usundt for kroppen. Man bliver ofte søvnig og mister energi, og det går selvsagt ud over træningen. Det bliver også et problem, fordi kroppen ikke får den optimale ro, og musklerne når derfor ikke at bearbejde de ting, de har været igennem. Det kan betyde, at man faktisk slet ikke får så meget ud af træningen, som ellers ville være tilfældet.

Kost  

Kosten er naturligvis også enormt afgørende for træningen og i særdeleshed restitutionen. Når du træner, skal du selvfølgelig bruge energi for at præstere, og kroppen skal i høj grad også bruge energi, når træningen skal bearbejdes. Det er derfor en god idé at fordele dine måltider med relativt korte mellemrum, så kroppen hele tiden har noget at arbejde med.

Det anbefales også, at man spiser noget kort tid efter sin træning. På den måde får kroppen med det samme mulighed for at arbejde med genopbygningen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*