Guide: Sådan løbetræner du med din hund

Hvis du gerne vil i god form, kan det være en god idé at investere i en aktiv hund. Med en hund har du mulighed for at kombinere luftning med løbetræning. Se her, hvordan du løbetræner sammen med din hund.

Ønsker du at komme i god form, samtidig med at du lufter din hund, er der rig mulighed for det, hvis du har en hund, der kan lide at være aktiv. Du bør for alt i verden undgå en for lang line, høje temperaturer og et hårdt underlag, når du løbetræner sammen med din hund.

Mange, der løbetræner sammen med hunden, fokuserer på, hvor længe og hurtigt deres hund kan løbe. Det er dog ikke det først, du bør starte med at kigge på, når du vil løbetræne sammen med din hund.

#1: Du bør først træne hundens lydighed

Før du begynder at løbe med din hund, skal du træne dens lydighed. Det er vigtigt, at du kan kalde hunden til dig, hvis den løber fra dig, fordi den ser en kat eller noget andet, der er mere spændende end løbeturen.

#2: Træn hunden i at gå med snor

Det er nødvendigt, at din hund er vant til at gå med snor, når den skal løbe med dig. Det er ikke alle steder, din hund må løbe frit, hvorfor det oftest vil foregå med en hundesnor. Du bør ikke bruge en fleksibel hundesnor, da hunden helst skal løbe ved din side. Derfor bør længden på hundesnoren ikke være længere end 1,5 meter afhængigt af, hvor stor din hund er.

#3: Løb de steder, I plejer at gå tur

Det er en god idé at starte roligt ud, når du skal begynde at løbetræne sammen med din hund. Start med at jogge i et lavt tempo i et par minutter ad gangen på det samme sted, som I plejer at gå tur. 

I bør ikke løbe i en hundeskov som det første, da det ikke er alle, der har kontrol over, hvordan deres hunds adfærd er, når de er i en hundeskov, hvorfor det kan være vanskeligt at sikre, at de ikke ryger i totterne på hinanden, når I træner.