Hold en sund livsstil i 2020

Mange folk har et nytårsforsæt om, at de gerne vil have en sundere livsstil, og måske er du en af dem? Du behøver ikke at vente til årsskiftet med at starte på at få nye sundere vaner og rutiner – start hellere nu.

Grøntsager kan du aldrig få nok af

Du har måske hørt det fra barnsben, men spis en masse grøntsager. Hvis du har mindre børn, oplever du måske, at det kan være svært for dig at få børnene til at sætte deres tænder i en agurk- eller gulerodsstav. Her kan en god ide være, at du prøver at skjule grøntsagerne i retterne f.eks. i de hjemmelavede frikadeller. Når du skal skjule grøntsager, kan det være en god ide, hvis du river dem, da det derved er sværere at opdage.

Grøntsager er vigtige, men hvorfor? Grøntsager har et højt indhold af fibre, hvilket er med til at øge din mæthedsfornemmelse. Det gør, at du ikke mærker sulten kort tid efter det afsluttende måltid, men udover det, har grøntsager en masse sundhedsmæssige fordele.

Husk vitaminerne og en god søvn

Vitaminer sikke et ord tænker du – vitaminer kan være med til at redde dig igennem vintermånederne og derved undgå sygdom. Ved at du får dine vitaminer, er du med til at mindske risikoen for at blive sygdomsramt. I vintermånederne har os danskere en større tendens til at lægge syge hjemme i sengen, men vitaminer kan være med til at give dig et større overskud og styrke dit immunforsvar.

Søvn, søvn og atter søvn – søvn er utrolig vigtigt for, at du kan fungere og have en god dag. Søvn er med til at gøre, at du ikke falder lige i sukkerfælden. Sørg for at få den anbefalede søvn, som er omkring de 7-8 timer hver nat. Det er om natten, at din krop har mulighed for at slappe af og få renset ud.