Hold farkroppen på afstand

Det kan være du kan nikke genkendende til dette. Du plejede at være i ok form, og kunne godt løbe 10 km på godt under en time, og var egentlig ok tilfreds med din kropsbygning og fik da også trænet lidt i ugens løb. Så kom barnet, og pludselig var det ikke længere dig, der var centrum, og der var en anden der krævede din opmærksomhed, hvor du ellers plejede at løbe en tur, og om aftenen, når der er puttet, er der ikke lige overskud til 5 km. Det har medført at hullet i bæltet har rykket sig, bukserne sidder lidt strammere, og skjorten strammer ikke længere de samme steder.

Det er meget muligt, at dette slet ikke er noget, der lyder som dig, men hvis du har fået et barn inden for de sidste par år, er der alligevel en god sandsynlighed for, at det ikke er helt sort snak. Faktisk er der et helt begreb om det, som du nok har hørt om: ”farkroppen”. Nogen har fået den fremstillet som noget sexet, og noget der er in lige nu, hvor det handler om at være naturlig. Det betyder dog ikke, at det er noget man bør stræbe efter, selvom farkroppen ikke nødvendigvis er det samme som at være overvægtigt, så er det altid sundere at være i god form og ikke rende rundt med for mange kilo.

Naturligvis ved vi alle sammen hvordan man slipper af med de ekstra kilo, man dyrker motion og indtager færre kalorier end man forbrænder, hvilket er den universelle måde at tabe sig på. Det ved vi alle, men det kan alligevel vel godt være lettere sagt end gjort. Især hvis det kniber med at finde tid og overskud til motion i det daglige.

Her er et rigtig godt råd til hvordan du kan holde dig i form, og holde farkroppen lidt på afstand.

Køb en løbecykel til dit barn og tag en daglig tur. Det bliver hurtigt til en masse skridt i et højt tempo, hvilket er godt for forbrændingen. Det bliver ikke det samme som en 5 kilometers løbetur med musik i ørene, men det er en rigtig god måde for både dig og dit barn til at forbrænde en masse energi. Det kan faktisk næsten være hårdere end at løbe, fordi du skal skiftevis løbe, gå og jogge, så på en måde kan det betegnes som en let intervaltræning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*