Trampoliner er ikke kun for børn og cirkusartister. Trampoliner er for alle, der gerne vil i form på en sjov måde. Herhjemme ser vi trampoliner i rigtig mange haver, og der er også kommet deciderede centre med fokus på den hoppende sport og sjove leg.
Du bruger alle muskler i kroppen
Trampolin-træning er et godt alternativ til intervalbaseret løbetræning. Du kan nemlig lege med intensiteten og skifte mellem forskellige krævende hop, der gør dig forpustet. Du styrker din balance, koordination og bruger alle muskler i din krop, når du varierer dine hop. Hvis du er lidt tung i det og gerne vil tabe dig, så er trampolinhop rigtig anvendeligt, fordi du ikke bruger den samme bevægelse igen og igen, som du gør ved eksempelvis løb. Den ensidige bevægelse i løb er nemlig ikke super godt for led og muskler, som ikke er trænede i forvejen. Kort sagt: vil du gerne benytte dig af billig og sjov motion hjemme i din egen have, så skal du anskaffe dig en trampolin.
Find en trampolin, der passer til dit behov
Når du skal finde en trampolin til din have, så undersøg markedet først. Du skal nemlig have en god trampolin, der kan holde til voksne menneskers vægt. Du skal også overveje, om du vil grave den ned i niveau med haven, eller om den skal stå på græsset. Du kan finde mange forskellige trampoliner til haven lige her.
Det kræver øvelse
Når du har anskaffet dig en trampolin, så hav i mente, at det kræver lidt øvelse at tilvænne sig træningen. Hvis din første oplevelse på trampolinen bestod af bævende knæ og lidt for mange sommerfugle i maven, så er det bare om at komme op på hesten igen. Voksne har ikke den samme intuitive tilgang til krop og motorik som børn, så du må forvente en lidt fladere læringskurve. Et par gode råd til nybegyndere:
- Varm kroppen lidt op før træningen, især i ankler og nakke.
- Spænd op i mavemusklerne og bækkenbunden, når du er i kontakt med trampolinen.
- Start gradvist op med små hop, inden du begiver dig ud i de mere krævende spring.
- Kun én person på trampolinen ad gangen.