Kom af med de ekstra babykilo

Efter 9 måneders graviditet hvor vægten har været jævnt stigende, ser mange kvinder frem til en veloverstået fødsel som betyder, at træningen kan gå i gang igen, og at de kan komme tilbage i den form, de engang var i. Det er meget forskelligt, hvornår kvinder føler sig klar til at træne efter fødslen. Det er vigtigt at begynde at træne bækkenbunden lige efter fødslen, men hård styrketræning og lange løbeture skal helst ikke finde sted før cirka 6 uger efter fødslen.

Uanset om du føler dig klar til at starte træningen tidligt efter graviditeten, eller først mange uger efter, gælder det for alle, at man skal starte stille og roligt ud. Fødslen har stresset kroppen, og derfor er det vigtigt at starte roligt ud, så kroppen ikke stresses yderligere. Livmoderen skal have tid til at trække sig sammen igen, og dine led skal ligeledes strammes op igen. Lige så snart du føler dig klar til det, er det en god idé at starte med nogle små gåture. Når din form tillader det, kan du begynde at gå længere ture, eller endda løbe nogle små ture.

Træning tilpasset nybagte mødre

Når du går i gang med at træne igen, er det vigtigt at træningen er tilpasset nybagte mødre. På den måde er du sikret at lave den rigtige træning, som gør din krop klar igen oven på graviditeten. Når man har en lille nyfødt baby, kan det være vanskeligt at komme af sted til træning i fitnesscentret flere gange om ugen. Heldigvis findes der en masse god hjemmetræning, som kan hjælpe dig med at komme i form efter fødslen, og du slipper for at bruge tid på transport. Der findes mange forskellige træningsprogrammer, som du kan følge derhjemme. Du kan blandt andet komme på 4 ugers intensiv bootcamp online, som kan hjælpe dig med at smide de trælse babykilo. Du kan også følge effektive træningsprogrammer til at få en flad mave efter fødslen, eller programmer som træner din bækkenbund stærk og velfungerende igen. Mulighederne er mange, og du kan nemt finde en masse gode programmer til at få klaret din træning efter fødslen, så du kan blive en frisk og sund mor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*