Måske vil din krop fortælle dig noget

Mange lidelser er ubetydelige og forbigående, og ikke noget man behøver bekymre sig om. Men nogle gange kan det være vigtigt at være vågen, hvis der viser sig forskellige sygdomssymptomer på én gang. Det er slet ikke sikkert, det er noget, man skal bekymre sig om, men det er fint at være opmærksom. Og derudover deler mange sygdomme samme symptomer. Så at kende forskel på symptomernes betydning, kan vise sig at være besværligt. Derfor skal man være opmærksom på andre ændringer i helbredet. Symptomer er kroppen, der forsøger at fortælle dig, at noget kan være galt. Den er nemlig i gang med at bekæmpe en form for sygdom. Og langt de fleste gange, er kroppen modstandsdygtig nok til at slå sygdommen ned selv. Men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med behandling.

Det er godt at tænke sig om

Det er ikke sikkert, der er noget galt. Men det er godt at holde øje, og tage det alvorligt, hvis man udviser flere symptomer, der kan pege i retning af en bestemt sygdom. Har man eksempelvis angstsymptomer, er det vigtigt at snakke med en professionel om det. Eller hvis man har ADHD-symptomer, er det faktisk muligt, at komme i behandling. Omkring 50 % af børn og unge, der har været i behandling for ADHD, tager det ikke med videre i voksenlivet. Har man PTSD-symptomer, er det også gavnligt at komme i en form for terapi, for at bearbejde traumet. Han man stresssymptomer, kan det være en idé at nedsætte sin arbejdsbyrde eller helt trække stikket ud for en stund. Og hvis man udviser bestemte fysiske symptomer kan det også betyde, at der noget galt. En normal hovedpine og feber kan i kombination med kvalme, opkast, træthed og stivhed i nakke og ryg være meningitissymptomer, der er en alvorlig hjernehindebetændelse.

Det kan være helt ubetydeligt

Er du i tvivl om dine symptomer er symptomer på sygdom eller bare en lille gene, kan du læse nærmere om tingene. Men forsøg ikke at blive alt for skræmt af internettets mange sygdomsinformationer. Mavesårssymptomer som mavesmerter og blod i afføringen, kan lige så vel være almindelig hård mave. Og træthed, tørst og hyppig tissetrang behøver ikke være hverken sukkersygesymptomer eller diabetessymptomer, men kan også skyldes at man har udskilt for meget væske i form af sved samtidigt med, at man har drukket for lidt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*