Massages mange gavnlige virkninger

fodmassage

Massage har været populært enormt mange år tilbage i tiden grundet dens mange gavnlige virkninger. Også den dag i dag bruges massage i vidt omfang i forskellige sammenhænge; både til velvære, som behandlingsform i tilfælde af sportsskader og lignende, i forbindelse med graviditeter og i flere forskellige sammenhænge. Måske har du et problem, massage kan afhjælpe, eller også trænger du måske bare til lidt selvforkælelse.

Massage som afslappende selvforkælelse

Mange er af den forståelse, at massage først og fremmest er et redskab til afslapning og velvære. Men det behøver ikke at være tilfældet. Massage kan også bruges som behandlingsform i tilfælde af eksempelvis sportsskader. Eksempelvis anvender fysioterapeuter ofte massage som et element i deres behandling.

Men det ændrer ikke på, at massage ofte anvendes som en form for selvforkælelse. Har man ømme muskler, eller trænger man blot til afslapning, kan massage være et rigtig godt valg.

Sportsmassage

Når man masserer kroppen, går man ind og arbejder manuelt med muskulaturen, sener, bindevæv og så videre. Som atlet eller bare sportsudøver på et hvilket som helst plan, kan man derfor få stor glæde af massage. Også hvis man har tilegnet sig en særlig skade i forbindelse med sportsudøvelse, kan massage være en relevant behandlingsform.

Ikke alene skaber sportsmassage fysisk velvære, nogle mener også, at massage i forbindelse med sportsudøvelse kan medvirke til hurtigere restitution. Dette kan være en meget stor fordel, hvis man udøver sport hyppigt og af og til oplever, at musklerne ikke når at restituere i tilstrækkelig grad mellem træningssessionerne.

Som sportsudøver kan man have særlige behov, som massøren søger at tilgodese med massagen, men generelt set er formålet med sportsmassage at skabe fornyet flow i muskulaturen ved at hjælpe kroppen med at udskille affaldsstoffer og tilføre frisk ilt og næring gennem øget blodcirkulation.

En form for sportsmassage kan være fysiomassage, der typisk udføres af fysioterapeuter. Det skyldes, at denne massageform kræver en temmelig dybdegående kendskab til kroppens anatomiske opbygning. Denne type massage kan enten stå alene eller indgå som et led i et flerledet behandlingsforløb.

Massage i Birkerød

Der findes altså mange forskellige former for massage, som henvender sig til forskellige målgrupper og behov. Men der findes også mange massører rundt omkring i landet. Nogle er specialiseret i en specifik type massage, mens andre tilbyder flere forskellige former for massage. Det er først og fremmest vigtigt, at du gør dig klart, hvilken type massage, du har behov for og vælger en massør, der kan tilbyde dette. Er du i tvivl, kan du forhøre dig hos en massør, som kan tilbyde flere forskellige behandlingsformer. Bor du i Birkerød eller omegn, kan du eksempelvis vælge Nordsjællands Sportsklinik, som tilbyder flere forskellige typer af massage – både til velvære, sportsmassage, behandling af sportsskader og massage til gravide.

Klinikken er specialiseret i at tilføre muskulaturen ny ilt og næring gennem massage, ligesom den i særligt høj grad arbejder med sportsterapi. Leder du efter en god klinik, der tilbyder massage Birkerød, er denne altså et godt valg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*