Ønsker du et længere liv – Vælg den sunde kost

Du ved det godt – med tager måske ikke skade af at læse det igen: Spis sundt fordi det gør dig gladere, sundere og pænere.

Du kender det godt. Du har lige spist en stor Bigmac menu med stor pommes frites og stor cola. Du er helt oppustet i maven og kan allerede mærke fedtet sætte sig på din krop og bumserne springe frem i ansigtet. Du har dårlig samvittighed, fordi du IGEN lige kom til at gå på Mc Donalds i stedet for at lave mad selv. Og nu sidder du med en dårlig smag i munden, fordi du godt ved, at du burde have spist noget sundt i stedet for.

Hvorfor skal du spise sundt? Svaret er enkelt. Sund kost forlænger dit liv og giver dig vitaminer og energi, hvorimod fed mad gør dig lad og uenergisk. Mange danskere bliver overvægtige, fordi de har svært ved at sige nej til den usunde og fedtholdige mad, som er blevet en naturlig del af den danske kultur. Fastfood er blevet en almindelig spise, det smager godt, er let tilgængeligt, og nu kan du også få mega- og supermenuer, som er endnu større og indeholder endnu mere fedt. Sund mad smager også godt, men kræver forberedelse, og det er mange danskere blevet for dovne eller for travle til. Flere gode råd til den sunde livsstil besøg: Mind-z.dk, Fitdeck.dk, sundscience.dk, projektmotion.dk, sundhedsleksikon.dk, mindyourbody.dk.

Legalt at være overvægtig

Det er blevet legalt at være overvægtig, og den kultur er på vej til at koste både mange penge i sundhedssystemet og mange liv. Og ja, det kan være svært at holde sig fra fristelserne og vælge en salat i stedet for en burger. Det er nemmere at give efter og acceptere, at man er overvægtig, og at det er der bare ikke noget at gøre ved. Men hvor mange overvægtige kan se sig selv i spejlet og sige, at de er tilfredse med, hvad de ser?

De fleste vil gerne af med de overflødige kilo, og heldigvis er der hjælp at hente, hvis man vil lære om sund kost og sunde spisevaner og blive inspireret til at overvinde overvægten. Samtidig er der meget fokus på at især børn skal dyrke motion, så den nye generation af danskere får de sunde vaner ind med modermælken.

Sund kost er vigtigt for dig, ligegyldig om du er barn, ung, voksen eller gammel. Ligegyldig hvilken alder du har, har du brug for en sund ernærende kost, som giver dig energi og overskud i hverdagen. Sund mad mætter meget mere en fastfood og lægger sig ikke tungt i maven som den fede mad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*