Restitution efter træning og ømme muskler

De fleste af os kender den smerte, der opstår, når man har trænet. Fornemmelsen af at have ømme muskler kan både føles træls og behagelig på samme tid. Ømme muskler er nemlig et tegn på, at du har trænet hårdt. Dog er det ubehageligt at skulle træne igen næste dag, hvis man stadig har ømme muskler, og man ingen energi har i kroppen. Her får du 10 råd til, hvordan du kan hjælpe dig selv til at restituere hurtigere, så du er klar til at træne igen med det samme efter en hård træning.

 

Spis mad med masser af protein

Et godt råd er at spise mad med masser af protein, da din kost har stor betydning for, hvor hurtigt din krop restituerer. Når du har trænet, er det vigtigt at være opmærksom på, at du får fyldt dine kulhydratdepoter op igen, og her kan det være en god idé at vælge noget mad, som tilmed indeholder en stor mængde protein.

 

Spis fisk

Træner du på fast basis, er det en fordel for dig, hvis du spiser mange fede fisk, da dette er godt for overbelastede muskler, led og sener. Derudover er det også en god idé at blande ingefær i maden, da ingefær er med til at bremse stoffer, der udløser betændelse i forbindelse med træning.

 

Masser dine muskler

Hvis du træner, vil du helt automatisk opdage, at det er behageligt at få masseret musklerne efter en hård træning. Dette er medvirkende til at modvirke ømme muskler.

 

Varm op før træning

De fleste ved, at det er effektivt at varme op før træning, da man dermed forbereder musklerne på det intensive arbejde, som de skal til at yde, når du træner. En god opvarmning hjælper dine muskler, så du ikke har ondt efter træning.

 

Stræk ud

Et sidste råd er at strække ud, når du har færdiggjort din træning. Når du træner, vender og vrider du dine muskler, og det er derfor en fordel at strække musklerne ud efter træning, så de igen bliver blødgjort.

 

Se mere på Billig-fitness.dk

Find kosttilskud og diverse andre ting på Billig-fitness.dk, der kan hjælpe dig i din træning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*