Så vigtig er motion i hverdagen

Få fyldt motion på dagligdagens gøremål og få dine 30 minutters daglig motion uden at tegne abonnement i et fitnesscenter.

”Mange bække små gør en stor å” lyder et gammelt ordsprog. Og det gælder også for motion i hverdagen. Hvis du er voksen bør du motionere 30 minutter om dagen. Det kan selvfølgelig være svært at nå i en stresset hverdag, hvor der både skal handles ind og hentes børn, men hvis du nu udnytter alle de små lejligheder, der byder sig i løbet af dagen, så er du godt på vej.

Lad os starte fra morgenstunden – mens kaffen løber igennem kan du passende smide dig på gulvet i soveværelset og tage nogle armstrækkere og lave nogle øvelser til mave og lænd. Du kan f.eks. ligge dig på ryggen, bøje benene, tage hænderne bag nakken og med dine mavemuskler løfte hovedet op mod knæene. Det er vigtigt, det er dine mavemuskler, du bruger – og altså ikke bare ”hiver” dig op med armene. Start med at tage 3 gange 20 gentagelser. Du vil nok kunne mærke det dagen derpå. Så længe du bare er øm, og det ikke decideret gør ondt, ja så det er fint. Det er bare fordi, du har brugt nogle muskler, der ikke har været i gang i lang tid.

Derefter kan du lægge dig på maven, hænderne under panden og så løfte hovedet op. Det træner din læn – og det kan specielt folk med stillesiddende arbejde have brug for. Det behøver ikke tage mere end 8-10 minutter, men efter et par ugers træning vil du nok kunne begynde at tage flere og flere øvelser. Hvis du mangler inspiration til øvelser har motion-online.dk et fint øvelsesbibliotek. Afhængigt af hvor langt du har på arbejde kan det være en god ide at tage cyklen Hvis ikke hver dag, så et par gange i ugen. Du kan evt. have skiftetøj med i en taske, hvis du får lidt sved på panden af at trampe i pedalerne. Og når du så når frem på arbejde, så tag da lige og ta’ trapperne i stedet for den magelige elevator.

Det er godt til ballerne og efter et par uger på trapperne vil du have – om ikke have baller af stål, så være godt på vej! Hvis du har tid til det i din frokostpause, kan du efter frokosten gå en tur. Det er godt at forbrænde lidt af frokosten, og måske er det også meget rart lige at få lidt luft og komme væk fra arbejdspladsen? Køb evt. en mp3 afspiller eller en radio. Så kan du have radioavisen eller musik i ørene på din gåtur, hvis du har en partner som mangler udstyr til at holde sig i god form, så hjælp dem på vej og vis du holder af dem, se disse lister med gaver til ham og til hende. Ovenfor er bare nævnt et par af de mange muligheder der er for motion i hverdagen. Listen er selvfølgelig ikke udtømmende – det er kun din fantasi, der sætter grænser. Du behøver ikke gennemføre alle tiltag fra dag 1. Måske er det passende for dig bare at starte med at tage trappen i stedet for elevatoren. Det er kun dig, der kan mærke, ,hvad der er passende for dig. Vigtigst er det, du kommer i gang – i gang med motion i hverdagen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*