Sådan får du gang i dit vægttab

Rigtig mange danskere har lidt ekstra på sidebenene, og der er mindst ligeså mange, der af samme grund gerne vil tabe sig lidt. Dette er dog lettere sagt end gjort, da vægttab kræver meget hårdt arbejde i lang tid – og en stor vedholdenhed, når man endelig har nået sit mål.

Der er mange måder at tabe sig på, og internettet flyder over med mere eller mindre kvalificerede slankekure og behandlinger, der kan gøre noget ved vægten. Mange af disse er blot variationer af de ældgamle råd, der ikke har ændret sig i mange år: Mere motion og en sundere kost skaber resultater på vægten.

Sæt gang i motionen

Første skridt på vejen mod et godt og sundt vægttab er at sætte gang i motionen. Hvis du ikke er i stand til at løbe en tur, så tag din cykel i stedet – og hvis dette heller ikke går, så gå en lang tur flere gange om ugen. Det kan føles åndssvagt til at starte med, men bare det at sætte kroppen i gang er et godt skridt på vejen mod et varigt vægttab.

Efterhånden, som kroppen vænner sig til belastningen, kan du øge mængden af motion, således at du motionerer mellem 2 og 3 gange om ugen. Dette er en utrolig effektiv måde at få gang i vægttabet på – men det kan selvfølgelig ikke stå alene.

Spis oftere og mere varieret

Kosten er noget af det sværeste ved et vægttab; specielt, hvis man er vant til at spise lige det, man har lyst til. Der er dog ingen vej udenom, hvis man ønsker at tabe sig, og her gælder den gyldne regel, at man skal spise ofte og varieret. Herudover er det nødvendigt at skære ned på sukker og søde sager, mens det kan være en mulighed at spise slankepiller i kombination med kostændringen. Dette er dog ikke et vidundermiddel og skal kombineres med en kostændring generelt.

Det er bestemt ikke nemt at tabe sig, men godt begyndt er halvt fuldendt – det handler bare om at komme ind i de gode vaner og have motivationen til at klø på.