Sådan får du mere ud af din træning

Hvis du træner på et relativt højt plan, eller dyrker meget krævede og hårdt styrketræning, så kender du nok til problemet med restitution. Du ved sikkert uden tvivl også, hvor stor en rolle restitution spiller i forhold til din krops opbygning af muskler. Men vidste du også, at der findes måder at sætte hastigheden gevaldigt op på, hvor hurtigt du restituerer?

Ens ben er ofte dem der er hårdest ramt, da man finder nogle af de største muskler i lårene. Metoden hedder kompressionsstøvler der også går under navnet recovery boots. Det går ganske enkelt ud på, at man ved at påføre sig disse støvler får øget blodgennemstrømningen og dermed hjælper med at fjerne trætheden i muskler, og samtidig reducerer inflammationen, hvilket i sidste endte så giver en hurtigere restitution.

 

Kendt fra Tour de France

Metoden der mest af alt minder om massage, er i mange år blevet brugt under eksempelvis de store etapeløb i cykling. Her har kompressionsstøvler været en hyppig gæst i vognene. Som cykelrytter har man et behov for at kunne restituere hurtigt mellem de hårde etaper, og her har kompressionsstøvlerne været et godt og ikke mindst lovligt middel.

I dag er der rigtig mange atleter der har nogle travle programmer, hvor der kan være kort tid mellem fysisk krævnede udfoldelser. Når tiden til restitution er kort, handler det om at få den udnyttet bedst muligt. Det er derfor langt fra kun cykelryttere der bruger dem, som du kan se her hos Optimasport.dk, der er en af førende forhandlere af recovery boots, så er der udøvere indenfor stort set alle sportsgrene.

Også til private

Der er flere og flere der begynder, at gå mere dedikeret op i deres sport. Mange er begyndt på mere fysisk krævende ekstremløb, crossfit og lignende. Her kan der også være et behov for at restituere lidt hurtigere, hvis man gerne vil have mere ud af sin træning. Støvlerne kan købes for hvad det svarer til et års medlemskab af et center.