Sådan laver du sunde pommes fritter

Hvis du gerne vil have en sund og slank krop, så er de klassiske pommes fritter ikke lige det tilbehør, de fleste vælger som en del af deres kost. Der er da også mange der går i en lang bue uden om kulhydrater og stivelse, som kartofler indeholder rigelige mængder af. Selvom der er mange holdninger til dette, så kan du roligt spise både kulhydrater og stivelse, kroppen har godt af begge dele, det handler om fordeling og proportioner.

En ting er dog helt sikkert, og står ikke til at rykke ved, og det er, at ting i friture er usundt, og indeholder alt for mange fede og skadelige ting. Så om man er på kur eller ej, bør man altid holde sig langt langt væk fra ting, der har været i den gyldne brønd.  Det betyder dog ikke, at du her behøver vinke farvel til lækre og sprøde pommes frittes. De kan nemlig sagtens laves super lækre og sprøde uden at der skal en masse transfedtsyre til.

Der findes naturligvis de klassiske pommes fritter til ovnen, der findes i et utal a variationer. Fælles for de fleste af dem, er dog, at de ikke er specielt sunde, og at de samtidig ikke får den sprødhed, som man kender fra frituren.

Air fryers er vejen frem

Hvis man vil have denne sprødhed, kan man i stedet overveje at investere i en air fryer som disse. I stedet for en masse fedt bruger en air fryer luft og kun en spiseske olie, til at skabe sprødheden som så mange af os elsker.  Dette er vel og mærke til pommes fritter. I mange andre retter kan man helt undvære olie. For selvom en air fryer er perfekt til pommes fritter og kylling, så kan de bruges til alt fra grøntsager, fisk og sågar brød.

Da der ikke skal bruges fedtstof er de gode at bruge i en sund madlavning.