Sundhedsmæssige fordele ved cykling

Vi har alle på et eller andet tidspunkt set professionelle cykelryttere, enten live eller på TV, og man kan hurtigt se ved kig på dem, at de er nogle af de personer i verden, der er mest fit og i bedst form. Det er de grundet deres hårde cykeltræning og ikke nok med, at det hjælper dem og andre personer der cykler med, at holde dem i form og sund udvendig har cykling også en lang række sundhedsmæssige fordele indvendig for din krop, hvor vil komme ind på de mest væsentlige i denne artikel. 

Forøget styrke:

I modsætning til hvad de fleste tror, så er cykling ikke kun en aktivitet der kun styrker dine ben. Dette er det selvfølgelig også, men er også en aktivitet der involverer og styrker hele resten af kroppen.

Godt for hjertet:

Ved at cykle regelmæssigt styrker du dit hjerte og formindsker chancen for forskellige hjerte sygdomme. Det giver forøget styrke til dit hjerte og giver dig en lavere vilepuls og reducerer antallet af fedt celler i blodet.

Forbedrer din kardiovaskulære fitness:Cykling for dit hjerte til at pumpe i et højere men samtidig forholdsvist roligt tempo og undersøgelser har vist at regelmæssig cykling kan forøge din kardiovaskulære fitness med 3-7%. Mindre belastende for dine led:Du har mindre chancer for skader ved cykling og ved at bruge din cykel, som et motionsmiddel i forhold til f.eks. løb der på længere sigt godt kan give skader på både led og knæ.

Hjælper med at bekæmpe mange almindelige sundhedsskader og kræftformer:

En større undersøgelse i Finland har bl.a. vist at personer der cyklede mere en 30 minutter hver dag, havde 40% mindre chance for udvikling af diabetes. Andre undersøgelser viste også at cykling kan være med til, at formindske din chance for udvikling af forskellige former for kræft.

Brænder kalorier:

Cykling er en rigtig god måde, at tabe de ekstra uønskede kilo på og er en motionsform med en høj kalorie forbrænding. Ved cykling er forbrændingen normalt omkring 300 kalorier per time.

Bedre form og udholdenhed:

Giver en god form og grundform og du vil hurtigt udvikle dig og kunne cykle længere og hurtigere end du kunne før.

Sund måde at tranportere sig rundt på:

Cykling er en rigtig sund og god måde at transportere sig rundt på, om det enten er til og fra arbejde eller andre gøremål. Det er godt for miljøet og gratis og du får dejlig frisk luft og mere energi fra solen.

Hjælper med bekæmpelse af depression:

Kan være med til at bekæmpe depression og formindske dine chancer for at udvikle mentale sygdomme som depression, grundet de generelle effekter fra motionen og eftervirkningen af nydelsen som en cykeltur giver.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*