Tag ansvar – det er nemmere end du tror

Kondom i beholder

Mange mænd føler, at det er kvindens ansvar når det kommer til prævention. Men sådan er det ikke, og sådan skal det ej heller blive. Det er både kvinden og mandens ansvar, når det kommer til prævention. Kvinder kan blive gravide, selvom de bruger præventionspiller for at undgå dette. Præventionspiller garanterer aldrig 100 % prævention, og netop derfor er det vigtigt, at du som mand, tager ansvar hvis du ikke ønsker børn.

Hvad er kondomet?

Mange mænd tager kondomet for givet. Dette resulterer ofte i, at de kvinder som mænd har samleje med, hvad enten det er et one night stand eller blot en kæreste som ikke ønsker børn, bliver gravide.

Dette kan du undgå hvis du har kondomet med dig hver gang du skal have samleje.

Som mand, er du begrænset når det kommer til prævention. Din sikreste og eneste præventionsmetode er kondomet, og derfor bør du forstå dit ansvar alvorligt.

Kondomet er fremstillet af tyndt gummi, som er nemt og hurtigt at påføre penis. Du forhindrer graviditet, og samtidig forhindrer du kønssygdomme, både til dig og din partner. Kondomet er en naturlig præventionsmetode, og dermed udsættes du ikke for nogle former for bivirkninger. Kondomet kan købes i adskillige størrelser, og endda med adskillige tilsatte dufte.

Er det sikkert at anvende kondomer?

Man kan gå så vidt at sige, at kondomer kan regnes som næsten 100 % sikre. Dog kræver det dog, at du bruger kondomet hver gang og under hele samlejet. På beklageligvis, brister kondomer eller glider af, men heldigvis er det yderst sjældent. Men selvom det sker en meget sjælden gang, så er det vigtigt at du ved hvordan du skal håndtere det, hvis det sker. Der findes nødprævention, i form af præventionspiller.

Hertil kræves det, at pillerne indtages snarest muligt efter det uheldige samleje. Pillerne kan du købe på apotek og hertil kræves ingen recept. Pillernes virkning strækker sig til 72 timer. Vigtigt at vide er, at pillerne kun forhindrer graviditet, men ikke kønssygdomme.

Det er dermed en sikker metode, men mange mænd mener, at det tager for lang tid at påføre penis. Derfor fravælger mange kondomet. Vil du bruge max 2 minutter på at påføre kondom på penis, eller vil du hellere befrugte en kvinde, for til sidst at tage et barns liv?

Børn skal ikke bøde for de voksnes uansvarlighed

Hvad angår Danmark, så har vi desværre en statistik som fortæller os, at knap 15.000 kvinder hvert år får en abort. Det er et højt tal, som kunne have været forhindret med bedre ansvar og prævention, fra både manden og kvindens side. Seriøsiteten er desværre overraskende lav når det kommer til prævention, men det er først når uheldet er indtruffet, at det slår mange unge hvad de har udsat sig selv for. Vi opfordrer til brug af kondomet. Hav dit på det rene, og sørg for at din partner har sit på det rene. Dermed undgår i aborter og den dårlige samvittighed. Tag ansvar.