Tag på en aktiv ferie – din krop vil takke dig!

aktiv ferie løb

Motion er vigtigt for menneskers helbred, både det fysiske og det mentale. I hverdagen kan det være svært at finde tid til at være aktiv, men det er vigtigt for dit generelle helbred og din følelse af velvære. Motion er lige så vigtigt for normalvægtige personer som for overvægtige personer, og for unge som gamle. Vores arbejdsliv er i højere grad præget af inaktivitet, og vores madkultur er også markant ændret. Flere mennesker spiser mad som er hurtig at lave, men som til gengæld ikke er nær så sundt for vores kroppe. Dette gør motion endnu vigtigere, da det gør en masse godt for vores krop, og gør den stærk og modstandsdygtig over for en masse forskellige sygdomme.

Først og fremmest er en aktiv livsstil vigtig for din hjerne. Ved at motionere regelmæssigt, har du langt mindre risiko for depression og psykisk forfald. Derudover er motion godt for dit hjerte, da det kan sænke dit blodtryk markant, faktisk lige så meget som medicin kan. En times motion om dagen kan desuden give dig 16% mindre risiko for at få kræft, samt gøre dine knogler og organer markant stærkere. Motion er godt for dig, og derfor kan det varmt anbefales at få mere motion ind i dit liv. Du kan blandt andet vælge at gøre motion til en del af din ferie, for at få det maksimale ud af dine fridage fra hverdagens stress og jag, og samtidig gøre noget godt for dig selv.

Selvom en ægte daseferie lyder dejlig og afslappende, er det ikke nødvendigvis godt for dig og dit helbred. Hvis du for alvor vil forkæle din krop på ferien, skal du vælge at tage på en aktiv ferie. Det er vigtigt at have det rigtige udstyr til en aktiv ferie, men ud over dette, kræver en aktiv ferie ikke så meget af dig eller din pengepung. En aktiv ferie kan blandt andet være en vandreferie eller en cykelferie, som i høj grad sikrer dig en masse frisk luft og god motion. Da begge disse typer ferier er ægte natur-ferier, slipper du også for at bruge en masse penge mens du er af sted, da der ikke er butikker og lignende i nærheden. Hvis du tager af sted om sommeren, kan du let sove i telt og tilberede dine måltider over bålet. Du kan både tage på aktive ferier i Danmark, Europa eller mere eksotiske steder i verden, alt efter dit budget for ferien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*