Vælg dine løbesko med stor omhu

At kende løbestil og antal kilometer om ugen er vigtigt, når man vælger løbesko. Løbestilen kan tjekkes på løbebånd i de fleste seriøse løbebutikker.

Det vigtigste i dit løbeudstyr er helt klart dine sko. Derfor bør du også bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvilke sko der passer til netop din løbestil. Når du står foran muren med løbesko i de store sportsforretninger, kan det virke helt uoverskueligt. Nogle har luftpuder her og der og alle vegne – andre heftige støddæmpere under hælen. Men fortvivl ikke – personalet vil hellere end gerne hjælpe dig med at vælge.

Før du går ud og kigger på sko, bør du have gjort dig nogle tanker om, hvor langt du typisk vil løbe, i hvilket terræn du vil løbe og sidst hvor ofte du har tænkt dig at løbe. Husk ved de tre punkter at være ærlig overfor dig selv, så du ikke kommer hjem med de forkerte sko.

Mange sportsforretninger tilbyder i dag også løbetests, hvor dine fødder filmes mens du løber på et løbebånd. Personalet kan herefter bestemme om du løber ”ud- eller indad”, og bestemme om du har brug for indlæg i dine løbesko. Eller om du kan nøjes med en sko, der er forstærket i den ene side. Husk endeligt at købe løbeskoene lidt større, end dine normale sko. Når du sveder fødderne, vil de udvide sig en anelse, og det er derfor rart med lidt ekstra plads.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*