Vejen til en slankere krop

spis grøntsager og tab dig

Nu er sommeren over os, og vi skal ud af de mange lag tøj. For mange er det nu tid til en lille slankekur, før man skal i badetøjet.

Hvad er status?

De fleste har selv en ide om, hvorvidt de trænger til at tabe sig eller ej. Hvis man er i tvivl, kan man starte med at regne sit bmi (body mass index) ud. Her sammenholder man sin vægt med højden og ud fra den udregnede værdi, kan man se, om man er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig.

En anden måde at gribe tingene an på kunne være at tage sommertøjet fra sidste år på. Hvis det strammer, kan det være, man gerne vil tabe sig lidt.

Slankekur eller livsstilsændring

Nogle mennesker har brug for at tabe sig 35 kilo, mens andre skal tabe sig 5 kilo. Hvis man hører til dem, som skal tabe sig 5 kilo, findes der forskellige slankekure, man kan følge, og så vil resultaterne forhåbentligt vise sig indenfor en overskuelig fremtid. Skal man derimod tabe sig 35 kilo, vil dette jo tage noget tid, og der vil sandsynligvis være behov for en mere permanent livsstilsændring. Det kan også være, man skal have en kostvejleder eller sin læge med på sidelinjen.

Valg af slankekur

Uanset hvor meget man skal tabe sig, er det væsentligt at vælge en slankekur, hvis principper, man vil kunne overholde. Så det kan godt svare sig at sætte sig ind i de forskellige kure, så man ved, hvad de indebærer. Derefter må man beslutte sig for, hvad man vil kunne leve med over en kortere eller længere periode af ens liv.

Kickstart af kuren

Der findes nogle kure, som hos langt de fleste vil give hurtige resultater. Selvom disse slankekure er effektive, er de mest ment som en midlertidig løsning og altså ikke nødvendigvis decideret sunde i et længerevarende forløb. Men man kan bruge dem til at skyde slankekuren i gang med, for der er ikke noget mere motiverende end positive resultater næsten med det samme.

Motion tilføjes

Hvis man har energien til det, kan man godt prøve at tilføje noget motion til slankekuren. For nogle vil dette kunne forkorte kuren, mens det for andre ikke nødvendigvis fører til et større vægttab. Når man motionerer, udvikler musklerne sig, og muskler vejer mere end fedt, så det er ikke sikkert, at man taber sig ved at dyrke motion.

Krise undervejs

Det er helt normalt og nærmest forventeligt at støde på nogle kriser, når man er på en slankekur. Det kan være vægten står stille, eller man er faldet i og har brudt reglerne. Her skal man huske at være god mod sig selv, så man bevarer ånden til at komme op på hesten igen. Det kan være, at noget selvforkælelse virker. Her kan man for eksempel prøve noget massage, zoneterapi eller lignende. Det er ikke kun ren velbehag, men også sundt for kroppen. Andre vil måske foretrække at gå ud og købe noget nyt tøj som belønning for den nye vægt, man allerede har opnået.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*